Bøger / faglitteratur

Skagen : købstad i 600 år


Beskrivelse


Om Skagens historie gennem 600 år fra 1413 til 2013 med nedslag i emner som fiskeri, fyrvæsen, handel, trafik, arkitektur og skolevæsen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2014

af

af

Søren Møller

d. 22. juli 2014

For lokalhistorikere og historisk interesserede turister i Skagen.

Skagen blev købstad i 1413 og sidste år blev byens 600 års dag fejret. Den lokale ugeavis "Skagen Onsdag" bragte igennem året 31 artikler af 7 forskellige forfattere. Artiklerne bringes samlet i denne bog. Byens historie beskrives med nedslag i emner som fiskeri, fyrvæsen, handel, håndværkere, trafik, kunstnerliv, arkitektur, skolevæsen, sygehusvæsen, kirker, krigstider, originaler, politik, presse, værtshuse, hoteller, lokalt teater og turisme. Illustreret med gamle og nye fotos, tegninger og landkort.

I bogen oplyses der ikke kilder. Men man må antage, at noget af stoffet er hentet i Skagens lokalhistoriske arkiv og forening, som er bogens udgiver, bl.a. i gamle aviser og arkivalier. For det ældre stofs vedkommende kan noget af stoffet være hentet i den store gamle klassiker af Carl Klitgaard: Skagen bys historie indtil ca. 1870, der udkom i 1928. Om byens historie kan man i forvejen læse i Chr. Thagaards Blade af Skagens historie, 1967, og i Henning Dehn-Nielsens Skagen - Skagen Odde på kryds og tværs, 2001, og i Claus Jacobsens Skagen, 2003. Desuden findes en række bøger om specielle emner som kunst, fiskeri, fyrvæsen m.m. i Skagen. Den nye bog gentager dels gamle historier dels føjer nye til, som ikke før er set i bogform.

31 artikler om udvalgte emner inden for Skagens historie.