Bøger / faglitteratur til børn

Skal jeg fortælle dig om ADHD? : en guide til familie, venner og professionelle


Beskrivelse


Drengen Matthias fortæller om sit liv med ADHD. Han beskriver hvad ADHD er, hvordan det føles, hvordan han fik sin diagnose, hvordan symptomerne kan lindres, og hvordan omgivelserne kan hjælpe med at klare udfordringerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2013

af

af

Inge Lykke

d. 1. okt. 2013

Læs selv til børn fra 11 år og opefter, forældre, lærere og pædagoger, som arbejder med børn med ADHD og OCD.

To lettilgængelige bøger, som med to børns egne ord beskriver, hvad det vil sige at have ADHD og OCD. Mathias, som har ADHD, fortæller, at han har svært ved at sidde stille, er hyperaktiv og støjende. Han har svært ved at falde i søvn, og skynder sig med opgaverne i skolen. Han har svært ved at stå i kø, og han får raserianfald. Han har det allerbedst, når han spiller fodbold. Katrine er 13 år og har OCD, som er en angstlidelse. Hun har tvangstanker og for at forhindre, at de bliver til virkelighed, udfører hun tvangshandlinger. Hun vælger ofte at være alene, fordi hun skammer sig over at udføre sine bankeritualer. Mathias og Katrine fortæller også om de specialister, som hjælper dem. Bagerst er der afsnit om, hvad årsagen er til ADHD og OCD og gode råd til, hvordan personer, som er omkring dem, kan støtte og hjælpe. Mange sort/hvide illustrationer som tydeliggør, hvordan de to børn føler og tænker.

Fra 2012 findes Tanker der tvinger en samtalebog om OCD for voksne og børn fra 9-13 år og også fra 2012 Hvasko - pædagogik i hverdagen for børn med ADHD. Det anderledes ved de nye bøger er, at det er børn, som fortæller om ADHD og OCD.

Meget anvendelige, oplysende bøger skrevet i et forståeligt hverdagssprog. De bør stå i enhver institution, hvor der er børn med disse lidelser. Kan også anbefales som udgangspunkt til at forklare andre børn om ADHD og OCD.