Bøger / faglitteratur til børn

Skal jeg fortælle dig om autisme? : en guide til familie, venner og professionelle


Beskrivelse


Tom er en dreng med autisme. Han fortæller om sine problemer med at forstå verden omkring sig, om sin følsomhed over for lyde, syn og lugte og om hvordan omgivelserne kan hjælpe børn med autisme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2014

af

af

Inge Lykke

d. 28. okt. 2014

De fleste børn kan fornemme, hvad andre føler og tænker og kommer fint ud af det med hinanden. Tom forstår ikke, hvordan de gør, fordi han er autist. Første del af bogen er skrevet til børn fra 8 år. Anden del er skrevet til forældre, omsorgspersoner og professionelle.

Første del er skrevet, som om den er fortalt af drengen Tom. Han forklarer, hvad han gør og hvorfor. Han fortæller, hvad han kan lide og ikke kan lide, og han fortæller, hvad der gør det lettere og sværere for ham. Anden del giver strategier, ideer og henviser til litteratur og hjemmesider, som kan være nyttige for den voksne, som er omkring barnet. Den indeholder også en guide til fagjargonen inden for autisme.

God ide at lade Tom fortælle om sin sygdom. Et barn med autisme ville normalt ikke kunne tale på den måde, som Tom gør, men bogen indeholder noget af det, Tom kunne fortælle, hvis han var i stand til det. Anden del er skrevet i et lettilgængeligt sprog, så lægpersoner kan forstå teksten.

I samme serie findes Skal jeg fortælle dig om Aspergers syndrom?. Aspergers syndrom ligger tæt på diagnosen autisme. Den nye bog har samme layout og illustrator som de tidligere bøger i serien "Skal jeg fortælle dig om".