Bøger / faglitteratur til børn

Skal jeg fortælle dig om demens? : en guide til familie, venner og professionelle


Beskrivelse


Jens er en ældre mand med demens. Forfatteren tolker hans liv som det må opleves. Bogen kan hjælpe børn og voksne til bedre at forstå de ændringer tilstanden medfører for hukommelse, kommunikation og adfærd hos den ramte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 1. okt. 2013

Disse to udgivelser fortæller om henholdsvis demens og aspergers syndrom. Bøgerne er oplagte til læsning med børn fra 7 år, som er pårørende til folk med aspergers syndrom eller demens og indeholder desuden kapitler skrevet målrettet den voksne læser samt professionelle faggrupper. Læsning af bøgerne kan hjælpe børn og voksne med at forstå udfordringerne ved demens og aspergers syndrom.

Bøgernes hoveddele består af opslag på to sider baseret på en tekstdel kombineret med en illustration, som præsenterer en problemstilling ved henholdsvis aspergers syndrom og demens. Illustrationerne er nemme at samtale ud fra, og tekstdelen giver relevant viden hertil. Derudover indeholder bøgerne også kapitler skrevet til voksne læsere samt professionelle faggrupper.

Bogen En overlevelsesguide for børn med autisme-spektrum-forstyrrelser, 2013 er meget oplagt at læse sammen med udgivelsen om aspergers syndrom. Vilja, mormor og tryllestenen kan læses som et skønlitterært supplement til bogen om demens.

To vedkommende udgivelser for pårørende til folk med demens og med aspergers syndrom samt til professionelle. Bøgerne indeholder meget stof til samtale og giver et godt indblik i udfordringerne ved at have demens og aspergers syndrom.