Bøger / faglitteratur til børn

Skal jeg fortælle dig om diabetes 1? : en guide til familie, venner og profesionelle


Beskrivelse


Ditte er en pige med diabetes 1. Hun beskriver hvad diabetes er, hvordan det føles, når hun har for højt eller lavt blodsukker og hvordan omgivelserne kan hjælpe med at klare udfordringerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2014

af

af

Inge Lykke

d. 8. okt. 2014

Hvordan er det at have type 1-diabetes set med et barns øjne? Bogen henvender sig til alle fra 8 år og opefter, som enten arbejder med eller kender en, der lever med sygdommen.

Forfatteren er forsker i diabetes. I bogen er det pigen Ditte, som fortæller om, hvordan det er at have diabetes, som hun har haft, siden hun var seks år. Sygdommen har givet hende en stor viden om sund mad, og om hvordan man udregner antal kulhydrater i mad. Hun fortæller om for højt og for lavt blodsukker, insulinsprøjte/pumpe, blodprøver, som hun selv tager og kontrolbesøg hos lægen. Hun klarer selv, at dosere sin insulin. Ditte kan godt være irriteret på sin diabetes og føle sig anderledes. Bagerst i bogen er der nogle sider med gode råd om, hvordan mennesker omkring Ditte kan hjælpe hende i hverdagen. Illustrationerne er sort/hvide.

Det er en ideel bog til introduktion om type 1-diabetes. Man får meget viden, og Ditte fortæller i børnehøjde om sine følelser omkring sygdommen.

I samme serie er udkommet bøger om ADHD, Tourettes syndrom og OCD. Layoutet og illustratoren er den samme som i disse bøger. Skal jeg fortælle dig om OCD?Skal jeg fortælle dig om ADHD? Skal jeg fortælle dig om ADHD?. Der findes ikke i forvejen bøger om sygdommen helt ned til 8 årI samme serie er udkommet bøger om ADHD, Tourettes syndrom og OCD. Layoutet og illustratoren er den samme som i disse bøger. Skal jeg fortælle dig om OCD? . Der findes ikke i forvejen bøger om sygdommen helt ned til 8 år.