Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skal jeg gøre det?


Beskrivelse


Tea spørger igen om Emma har skaffet den dyre mascara. Emma har ingen penge, men man kan jo få fat i tingene på andre måder end at betale. Skal hun gøre det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2018

af

af

Pia Gunilla Park

d. 10. jan. 2018

Emma har lovet sin nye veninde Tea at skaffe en meget dyr mascara, men Emma har ikke råd til at købe den. Men man kan jo skaffe sig ting på anden vis end ved at betale for dem. Spørgsmålet er bare "Skal jeg gøre det?" For 10-14-årige.

Emma er i et dilemma. Hun vil gerne gøre sin nye veninde Tea, som er klassens seje pige, tilfreds og købe den dyre mascara. Men hun har ingen penge. Emmas forældre bryder sig ikke om make-up - så hun kan ikke låne penge af dem. En weekend skal Emma være alene hjemme. Tea kommer over, og Emma beslutter sig for at tage sagen i egen hånd. Bagerst i bogen er et lille interview med forfatter Thomas Halling.

"Skal jeg gøre det" er en velfortalt, kort og letlæst fortælling om den usikkerhed og det pres man kan opleve i de tidlige teenageår. Den handler om at mærke efter inde i sig selv når man tager sine valg og turde sige fra. Det er en fin historie, hvor mange teenagere vil kunne nikke genkendende til Emmas dilemma.

Venskaber, tyveri og hemmeligheder finder vi også i Anne-Marie Helfers serie om "Selma" for de 10-12-årige, fx Selma og LivaKnus-klubben. Bind 1 : Lipgloss og løgne og i Gitte Løkkegårds serie Knus-klubben. [Bind] 1 som kan læses fra 11 årVenskaber, tyveri og hemmeligheder finder vi også i Anne-Marie Helfers serie om "Selma" for de 10-12-årige, fx Selma og Liva og i Gitte Løkkegårds serie Knus-klubben. [Bind] 1 som kan læses fra 11 år.