Bøger / faglitteratur

Skal vi dele?


Beskrivelse


Endnu er deleøkonomi blot en tilbygning til den traditionelle økonomi. Men den rummer kimen til en revolution, der kan vende op og ned på vores økonomi og opfattele af fællesskab.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 19. dec. 2014

Om deleøkonomien og dens fordele, ulemper, udfordringer og perspektiver med appel til alle forbruger- og samfundsbevidste borgere.

Bogen beskæftiger sig med den nye økonomiske megatrend som vinder større og større indpas. Forfatteren har en baggrund i reklamebranchen, og han og hans kone har taget initiativ til verdens første kjolebyttebutik. Bogen beskriver baggrund og ideudvikling af butikken som afsæt til en indgående behandling af fænomenet med eksempler fra forskellige deleøkonomiske virksomheder og nye forbrugstjenester som fx Airbnb, Spotify, Zipcar og Netflix og hvilke udfordringer og konsekvenser en større udbredelse af deleøkonomien vil have samfundsøkonomisk, socialt og politisk. Bogen har et lille handy format.Zipcar.

Forfatteren er en varm tilhænger af deleøkonomien, men er på trods af sin begejstring også nuanceret i sin fremstilling, så man kan forholde sig til den nye trend på et forholdsvist sagligt grundlag. En aktuel og vigtig bog på et fænomen som er i hastig vækst.

Forfatteren har tidligere udgivet Medbruger om den nye medie- og forbrugervirkelighed. Dette er den første bog på dansk om fænomenet deleøkonomi.