Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skal vi vædde?


Beskrivelse


Marco kan godt lide at vædde, og han vinder altid. Emma kunne godt tænke sig at finde på et væddemål, hvor hun kunne vinde over Marco. Hun forsøger flere gange, men hver gang taber hun fem kroner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2017

af

af

Inge Lykke

d. 13. okt. 2017

Marco kan godt lide at vædde. Han tager gerne imod en udfordring, og han vinder altid. Men Emma vil alligevel prøve, om hun kan vinde over ham. Hun går i gang med at udtænke væddemål. Til børn på 7-8 år.

Emma vædder med Marco, om han kan spise fire madder og en pølse på en gang, og om han tør tisse inde ved pigerne. Marco vinder en femmer af Emma begge gange. Hun vædder også med ham, om han tør spise en orm, og om han tør at spidse sin finger i en blyantspidser. Marco vinder igen to femmere af Emma. Nu går Sisse og Emma sammen om at finde på et helt særligt væddemål med Marco. Mon han klarer det? Teksten er sat med halvstore typer i afsnit. Lix 8, lettal 12. Illustrationerne er karikerede farvede tegninger med lidt collage. Personerne har store øjne, munde og næser, og tændstiktynde arme og ben.

En sjov, humoristisk bog i kraft af både fortælling og illustrationer. Et ikke så ofte brugt tema i en letlæsningsbog: at vædde. Dejlig forfriskende.

I serien om "Julie og Olsen" er der en bog, som handler om at vædde: Julie er sej!Lokes væddemål. En anden Dingo-bog om at vædde er: Lokes væddemålI serien om "Julie og Olsen" er der en bog, som handler om at vædde: Julie er sej!. En anden Dingo-bog om at vædde er: .