Bøger / skønlitteratur / noveller

Skam : noveller


Beskrivelse


Noveller. Antologi, der afsøger fænomenet skam. Hvad er det, der vækker skammen og hvordan opleves den?

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2017

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 26. sep. 2017

Novelleantologi, der afsøger fænomenet skam. Hvad er det, der vækker skammen og hvordan opleves den? For unge voksne og læsere af ny dansk litteratur.

Fjorten danske forfattere bidrager til denne novelleantologi om skammen og skamfølelsens mange forskellige ansigter. Der er noveller om blandt andet skamfølelse i forbindelse med spiseforstyrrelser, ødelagte relationer, misforståelser, kroppen, sex og identitetssøgen.

Udmærket novellesamling, der følger op på SKAM tv-seriefeberen (måske lidt sent) med sit fokus på noveller om følelsen og fænomenet skam. I stort set alle novellerne er det unge mennesker, der er hovedpersoner, og samlingen egner sig derfor særligt godt til unge læsere og til danskundervisningen i 3.g.

VingeskudtHvis der skulle komme et menneske forbi er en roman for unge, der også behandler emnet skam. Derudover er Thomas Korsgaards Hvis der skulle komme et menneske forbi og flere andre værker af de øvrige bidragsydere til antologien også relevante at sammenligne medVingeskudt er en roman for unge, der også behandler emnet skam. Derudover er Thomas Korsgaards og flere andre værker af de øvrige bidragsydere til antologien også relevante at sammenligne med.


litteratursiden.dk

d. 11. okt. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 11. okt. 2017

I fjorten glimrende noveller forsøger en række danske forfattere at sætte ord på følelsen af skam som et eksistentielt problem. Skam er for de fleste mennesker en udefinerbar følelse, som man endda k...


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. dec. 2017

af

af

Mikkel Nordvig (f. 1976)

d. 1. dec. 2017


Berlingske tidende

d. 5. okt. 2017

af

af

Eva Selsing

d. 5. okt. 2017


Børn & bøger

Årg. 70, nr. 8 (2017)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 70, nr. 8 (2017)