Bøger / skønlitteratur / krimi

Skammekrogen : krimi


Beskrivelse


Kriminalassistent Emma Sköld fra Stockholm arbejder om kap med tiden i en sag om en række selvmord og forsvundne personer, der tilsyneladende ønsker at begå selvmord. Eller gør de?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 11. sep. 2019

Ønsker manden, der er levende begravet, virkelig at dø? Ønsker den ensomme teenager på skinnerne at blive kørt over? Kriminalassistent Emma Sköld er personligt involveret i en sag om forsvundne selvmordskandidater. De mange læsere af nordiske femikrimier kan her følge hende for syvende gang. Nye læsere kan snildt begynde her.

Emma Sköld har netop genoptaget sit arbejde hos politiet i Stockholm efter barselsorlov. Privat er hun presset som enlig mor til to, og på job har hun en række sager med selvmordere, der er blevet fundet døde i skovene i Dalarna. Emma følges i krydsklip med hendes 13-årige niece, der er ensom og mobbet i en sådan grad, at hun er ved at give op, og en succesfuld direktør, der af en eller anden grund er levende begravet i en kiste ude i skoven. Pludselig forsvinder niecen, og Emma arbejder om kap med tiden for at finde hende og for at finde ud af, om der er en sammenhæng mellem de forskellige sager, og om de forsvundne personer virkelig er forsvundet af egen fri vilje.

Velfungerende og spændende krimi, hvor de forskellige synsvinkler og cliffhangere konstant driver læseren videre. Samspillet mellem privatliv og arbejdsliv er et vigtigt element i krimien, og slutningen lægger op til flere bind i serien.

Læses på linje med andre populære femikrimier, som fx Sara Blædel, Mari Jungstedt og Camilla Läckberg skriver dem.