Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skammerens datter


Beskrivelse


Det er en gave, men også en forbandelse, at have skammer-evner - kun ganske få tør se Dina frivilligt i øjnene. Klassikeren om skammerens datter kommer her i en flot udgave med masser af illustrationer. For børn med hang til fantasy og mod på lidt uhygge - fra 10 år.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2000

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 26. jan. 2000

Denne roman foregår i et fantasyagtigt miljø med middelalderlig karakter. Hovedpersonen er den 11-årige Dina Tonerre, der er lærling hos sin mor, Skammeren, Medama Tonerre. Skammeren har den egenskab, at hendes magiske øjne kan gennemskue folk, når de har gjort andre ondt. Kun mennesker uden skam kan se hende direkte i øjnene uden at røbe deres forbrydelser. Da Dinas mor bliver kaldt til en opgave i byen Dunark, inddrages Dina i begivenhederne. Hun afhentes af den skamløse Drakan, der er hovedmanden i de intriger, Dinas mor skal løse. Det bliver et farefuldt og ubehageligt ophold i byen, der bl.a. involverer konfrontationer med drager og indespærring i uhumske fængselsceller, inden retfærdigheden sker fyldest. Det er en elementært spændende fortælling, der indeholder elementer fra fantasygenren som f.eks. voldsomme episoder, ondskab, magtsyge, selvopofrelse, mod og venskab. Bogen henvender sig primært til læsere fra 5.-6. kl., der interesserer sig for romaner med fantasyindhold. Den appellerende forside viser Dina med de magiske, mandelformede øjne.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2000

af

af

Susanne Thøfner

d. 26. jan. 2000

Skammeren besidder den evne at kunne se ind i et andet menneskes inderste og bringe deres onde gerninger og dårlige samvittighed frem i dagens lys. Dina har meget mod sin vilje arvet sin mors evne, og det bringer hende både i kontakt med fæle drager og en mordanklaget prins, men det skaffer hende også en virkelig ven. Slutningen er så tilpas åben, at den giver mulighed for fortsættelser. Bogen er nydeligt trykt, og det mørke, fængende forsidebillede viser Dina med det gennemborende blik. Handlingen hænger godt sammen og er fuld af elementær spænding, magi og drager og ikke mindst en fin skildring af Dina, hendes tanker og følelser og hendes uønskede gave. En flot og anderledes fantasyfortælling om temaerne venskab og samvittighed, hvor det middelalderagtige samfund og deres indbyggere vil fascinere såvel drenge som piger. Med sine mange kapitler og mundrette, letflydende sprog egner bogen sig fint til oplæsning. Til oplæsning fra ca. 10 år og selvlæsning fra 11-12 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2020

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 3. sep. 2020

Det er en gave, men også en forbandelse, at have skammer-evner - kun ganske få tør se Dina frivilligt i øjnene. Klassikeren om skammerens datter kommer her i en flot udgave med masser af illustrationer. For børn med hang til fantasy og mod på lidt uhygge - fra 10 år.

Som datter af den lokale skammer har Dina arvet sin mors evner, hvor hun, ved at se folk i øjnene, kan få dem til at skamme sig over deres løgne og forkerte handlinger. Da der en dag kommer bud fra hovedstaden Dunark, må Dinas mor, og siden Dina, rejse omgående. Dét, der venter Dina og hendes mor i Dunark viser sig at blive deres livs værste mareridt. "Skammerens datter" udkom første gang i 2000 og er siden blevet udgivet i flere forskellige udgaver, og desuden filmatiseret og opsat som teaterforestilling. Emil Landgreen står bag farveillustrationerne, der indleder hvert kapitel, og rundt om blandt bogens sider.

Udgivelse af en høj kvalitet, med et flot layout og dragende cover. De smukke illustrationer bidrager flot til den medrivende fortællings helt særlige middelalderlige, og lidt dystre, stemning.

Teksten er uændret i forhold til tidligere udgaver. Kaaberbøl står også bag fantasy-serien om Katriona, der indledes med SølvhestenDragesygenHarry Potter og De Vises Sten. I Dragesygen møder du den modige heltinde Dalia Dragehvisker. Harry Potter-seriens første 4 bind findes også som illustrerede udgaver: Harry Potter og de vises sten (ill. Jim Kay) er første bindTeksten er uændret i forhold til tidligere udgaver. Kaaberbøl står også bag fantasy-serien om Katriona, der indledes med Sølvhesten. I møder du den modige heltinde Dalia Dragehvisker. Harry Potter-seriens første 4 bind findes også som illustrerede udgaver: Harry Potter og de vises sten (ill. Jim Kay) er første bindTeksten er uændret i forhold til tidligere udgaver. Kaaberbøl står også bag fantasy-serien om Katriona, der indledes med Sølvhesten. I Dragesygen møder du den modige heltinde Dalia Dragehvisker. Harry Potter-seriens første 4 bind findes også som illustrerede udgaver: Harry Potter og de vises sten (ill. Jim Kay) er første bind.


litteratursiden.dk

d. 25. mar. 2021

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 25. mar. 2021

En elsket klassiker i ekstravagante klæder. Denne smukt illustrerede bog udkom i september 2020 for at markere 20-års jubilæet for den første udgivelse. Pigen Dina lever i en feudal middelalderagtig ...


Weekendavisen

d. 6. nov. 2020

af

af

Anna Karlskov Skyggebjerg

d. 6. nov. 2020


BUM

Årg. 18, nr. 3/4 (2000)

af

af

Birger Hauptmann

Årg. 18, nr. 3/4 (2000)


Berlingske tidende

d. 4. mar. 2000

af

af

Kari Sønsthagen

d. 4. mar. 2000