Bøger / skønlitteratur / roman

Skarpe genstande : thriller


Beskrivelse


Psykologisk thriller om cutting, at skære i sig selv. Journalisten Camille bor i Chicago, men sendes til den lille by Missouri for at dække et mord på en lille pige. Det er hendes hjemby, og hendes mor og stedfar bor der stadig. Det er dog sjældent Camille sætter sine ben i byen. Hvorfor finder vi ud af undervejs.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

2007

Denne psykologiske thriller henvender sig primært til læsere af thrillere, krimi- og spændings-genren..

Omslaget er sort og eneste billede er et barberblad. Sammen med titlen Skarpe genstande og ordene "en psykologisk thriller" skrevet inde i barberbladet leder det tankerne hen mod spændingsmomenterne. Og vi bliver ikke skuffede. Bogen handler om Camille, der bor i Chicago, men sendes til den lille by Missouri for at dække et mord på en lille pige. Det er hendes hjemby, og hendes mor og stedfar bor der stadig. Det er dog sjældent Camille sætter sine ben i byen. Hvorfor finder vi ud af undervejs. Mordet kan kædes sammen med et tidligere mord på en anden lille pige. Og også med familiære relationer til Camille. Den debuterende forfatter Gillian Flynn er født i 1971 og bor i Los Angeles..

Thrillergenren kender vi fra forfattere som fx Stephen King og Dean Koontz..

Denne debutroman er absolut et nærmere bekendtskab værdig. Den har alt hvad genren kan byde på: spænding, psykologi, drama og de personlige lag, vi også kender fra femikrimi-genren. En spændende, uhyggelig historie, hvor lagene langsomt afdækkes.


Weekendavisen

d. 23. feb. 2007

af

af

Bo Bjørnvig

d. 23. feb. 2007


Børsen

d. 27. nov. 2006

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 27. nov. 2006


Bogmarkedet

Årg. 151, nr. 25 (2006)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 151, nr. 25 (2006)