Bøger / faglitteratur

Skarpe hjørner & runde dage : bogen til dig som fylder 50 - eller det der er værre?


Beskrivelse


Om hvad der sker med kroppen, når man begynder at ældes og om de aspekter, der er ved at blive ældre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2016

af

af

Louise Hede

d. 27. okt. 2016

Hvad sker der med kroppen når man begynder at ældes, og hvordan kan det være at vi mennesker er begyndt at leve længere end for 100 år siden? Dette og meget andet giver denne bog svar på. For den modne læser på 50+.

Bogen fortæller om de aspekter der er ved at blive ældre, med kapitler i første halvdel af bogen om menneskets livslængde, hvad der sker med alderen, kønsforskelle, hvordan man bevarer sig bedst til næste fødselsdag, og hvad man kan se frem til fremadrettet. Sidste halvdel af bogen er opdelt efter årtier, altså 50+, 60+, 70+ osv., der fortæller hvad man kan forvente når man træder ind i denne alder. Igennem hele bogen er der infobokse, statistikker om alderdom og billeder i farve. Med kildeliste bagerst i bogen. Forfatteren er læge og professor ved Syddansk Universitet, samt senior research scientist ved Duke University i USA.

Interessant bog der forklarer både den mentale og kropslige udvikling af menneskekroppen, og hvad der kan forventes når alderen stiger. Bogen er formidlet på et niveau så alle kan være med. Forholder sig kritisk til den præsenterede statistik, hvilket får bogen til at virke gennemtænkt og så objektiv som muligt.

Kaare Christensen har tidligeret skrevet Hvorfor ældes vi forskelligt?Kend din krop - når den ældes om samme emne, og formidlet på samme læseniveau. Ældreforum har ligeledes udgivet bogen Kend din krop - når den ældes, der også inkluderer personlige beretninger om det at ældesKaare Christensen har tidligeret skrevet Hvorfor ældes vi forskelligt? om samme emne, og formidlet på samme læseniveau. Ældreforum har ligeledes udgivet bogen , der også inkluderer personlige beretninger om det at ældes.