Bøger / faglitteratur

Skarpe tanker : styrk dine kognitive færdigheder


Beskrivelse


Selvhjælpsbog i at træne kognitive færdigheder til dem der har problemer med opmærksomhed, overblik, koncentration eller hukommelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 25. sep. 2017

Selvhjælpsbog i at træne kognitive færdigheder. Til dem, der har problemer med opmærksomhed, overblik, koncentration, hukommelse eller motivation til at komme i gang, og til deres pårørende eller hjælpere.

Forfatterne, som er henholdsvis specialpsykolog i psykiatri og specialist i klinisk neuropsykologi, indleder med en forklaring af de omstændigheder, der påvirker tænkning i positiv eller negativ retning. I anden del opfordres læseren til at identificere sine vanskeligheder og vælge fokuspunkter via skemaer. De efterfølgende skemaopgaver i træning af tænkningen retter sig mod at: komme i gang, blive bedre til at koncentrere sig, bedre til at huske, at holde overblikket og handle, og at øge det mentale overskud. Imellem opgaverne er der teoretiske beskrivelser af tænkningens opbygning og funktion.

Bogen er skrevet til dem, der har brug for at arbejde bevidst med at skabe struktur og overblik i hverdagen - hjemme eller på jobbet. De præsenterede strategier understøtter forskellige kognitive vanskeligheder. Opgaverne, såsom fx instruktion i at føre kalender, eller føre et skema over pauser, er enkle, men kræver en vis grad af selvdisciplin. Der er kun brugt få fremmedord.

HjernestærkSaml tankerneSaml tankerne forklarer hjernens funktioner og hvordan den påvirkes af motion og fysisk træning. Saml tankerne giver bud på træning af kognitive færdigheder ved stress, angst og depression Saml tankerneHjernestærk forklarer hjernens funktioner og hvordan den påvirkes af motion og fysisk træning. giver bud på træning af kognitive færdigheder ved stress, angst og depression Hjernestærk forklarer hjernens funktioner og hvordan den påvirkes af motion og fysisk træning. giver bud på træning af kognitive færdigheder ved stress, angst og depression .