Bøger / faglitteratur til børn

Skateboarding


Beskrivelse


Skateboarding blev populært i 1980'erne, og det blev efterhånden til en sport med konkurrencer. At skate handler meget om at lave tricks. Det kan både være på ramper og på ting rundt omkring i byen. For 9-10-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2022

af

af

Mette F. F. Dyreborg

d. 9. sep. 2022

Skateboarding blev populært i 1980’erne, og det blev efterhånden til en sport med konkurrencer. At skate handler meget om at lave tricks. Det kan både være på ramper og på ting rundt omkring i byen. For 9-10-årige.

I bogen “Skateboarding" kan man læse, at det var surfere i USA, der i 1950’erne opfandt skateboardet ved at sætte hjul under surfboardet. Siden er udviklingen gået stærkt, og i bogen kan man læse om alt det udstyr man kan få, samt alle de konkurrencer, som de dygtige skateboardere deltager i. I bogen “Orienteringsløb" kan man læse om, hvordan man gennemfører et løb fra start til slut. Som orienteringsløber skal man lære at læse et særligt kort, og man skal lære at bruge et kompas. Man kan også løbe om natten, og her bruger man en pandelampe. Bøgerne er i serien "Fakta 3", som er fagbøger til børn, der har knækket læsekoden og har brug for lidt mere udfordring.

To rigtig flotte og illustrative bøger. Der er mange faktabokse, der hjælper læseren. Og illustrationerne støtter op om teksten og bidrager til en større læseforståelse.

Lignende bøger er fx EkstremsportMountainbike og MountainbikeLignende bøger er fx Ekstremsport og .