Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skatertøsen


Beskrivelse


Nola elsker at skate, men hun bliver drillet med det. En dag styrter hun, og alle pigerne griner ad hende, men så kommer Storm. Alle pigerne er vilde med Storm, og nu tilbyder han at hjælpe Nola.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juli 2018

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 2. juli 2018

Nola elsker at skate, men hun bliver drillet med det. Især Isa og hendes "hof" er lede. Læs bogen og se, hvordan det går med Nola. Kan læses, hvis man er 9-11 år.

Nola er ven med Liam, og de skater sammen, men Nola har det svært, for de andre piger driller hende. Især Isa er led. Hun kalder Nola "skatertøs", og så bliver Isa kærester med Liam. En dag er Nola med sin søster, Maya, i skaterparken. Maya vil gerne se Nola skate, men så styrter Nola. Isa og hendes slæng ser det, og griner ad hende. Bogen er delt ind i syv kapitler med hver sin overskrift. Der er illustrationer i farver på alle opslag. Bogen er i serien "Læseklub". Der er opgaver til bogen på seriens hjemmeside.

Rigtig god og realistisk historie om at finde sin identitet, når man er pige og skater og ser lidt anderledes ud end de andre piger. Fin beskrivelse af søsteren, Maya, som ændrer sig fra også at drille Nola med hendes udseende til at være den, der hjælper hende, og får hende til at turde skate foran alle de andre. Super fine, store og klare illustrationer, som understøtter handlingen.

En anden bog om venner og mobning er fx Hannah - bedste vennerWilliam skater. Den handler om veninder og mobning, og en anderledes hobby. Hvis man vil vide mere om skateboarding, kan man læse William skater, som er en fagbog. Begge bøger er for samme aldersgruppe som "Skatertøsen"En anden bog om venner og mobning er fx Hannah - bedste venner. Den handler om veninder og mobning, og en anderledes hobby. Hvis man vil vide mere om skateboarding, kan man læse , som er en fagbog. Begge bøger er for samme aldersgruppe som "Skatertøsen".