Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Skatte og skattejægere


Beskrivelse


Hvert år dukker der spændende skatte op. Der findes stadig mange skatte begravet i jorden og på bunden af de store have. Moderne teknologi har gjort det muligt at spore skattene. Nogle af de største skatte er dog fundet ved at bruge en meget enkel metode, nemlig ved at læse gamle bøger og kort.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2014

af

af

Boy Olesen

d. 1. okt. 2014

Bogen er velegnet til selvlæsning, men også god til emne- og projektarbejder. Målgruppen er såvel drenge som piger fra ca. 10-11 år - altså fra ca. 3.-4. kl.

Endnu en spændende, interessant og informationsrig bog i forlagets efterhånden omfattende serie. En meget dynamisk bog der er billedrig med mange fotos og flere faktabokse. På sine 48 sider har bogen 22 kapitler, der hver især fortæller sider af skattejagt, men også baggrunden for skattenes tilblivelse. Læseren bliver præsenteret for magthaveres tilranelse af guld og andre værdifulde ting fx nazisternes plyndringer, spaniernes plyndringer i Sydamerika og zarens store guldreserver. Sørøverskatte, tempelriddernes store rigdomme og Cheops-pyramidens uopdagede hemmelighed er andre emner, der omtales. Det er også spændende at læse om de tilfældigt fundne skatte, som da et amerikansk ægtepar på hundeluftetur i en skrænt finder 1427 guldmønter fra slutningen af 1800-tallet til en værdi af 50 mio. kr. Amatør-skattejægere, professionelle skattejægere med moderne udstyr, regler for skattejægere og overnaturlige skatte fx "Pagtens Ark" er andet indhold i bogen. Godt layout - sproget er så enkelt som det nu kan være, når der bruges mange egennavne.

Kan sammenlignes med Begravede skatte af John Malam.

Spændende emne der pirrer alle - og interessant at få den historiske baggrund. Ingen tvivl om at bogen også vil give flere anledning til at studere yderligere.