Bøger / skønlitteratur til børn / dramatik

Skattejagten


Beskrivelse


Musical. Sørøverne får fat på et skattekort og tager ud til "Den Glemte Ø" for at finde skatten. 1 fortæller, 9 roller, 4-20 øvrige roller, 3 scener/locations. Varighed: Ca. 0,75 time.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2013

af

af

Vibeke Axelsen

d. 20. nov. 2013

En musical, der kan spilles af børn fra ca. 7 år afhængig af instruktionen. Bogen er for de voksne instruktører i skole, SFO, klub eller på fritidsdramahold.

Drama, musical. Rollerne med replikker består af 1 fortæller og 9 andre. Derudover kan der suppleres med op til 20 roller. Publikum er også tænkt med som gæster på sørøverknejpen. Der er 3 forskellige scener og 5 sange, hvoraf en også er en dans. Teksthæftet indeholder replikker, regibemærkninger, noder og sangtekster. Omdrejningsscenen er en sørøverknejpe. Kort fortalt får folkene i knejpen fat i et sørøverkort og rejser derefter med skib ud for at finde skatten. De vender tilbage med skatten, som består af kager, som alle - også publikum - får del i. Forfatterne gør opmærksom på stykkets hjemmeside: skattejagten.wordpress.com, hvor der findes hjælp til opførelsen. Der kan købes hjælp til musikken både med vokal og som sing back.

Sørøvere er et populært tema for børnemusicals, bl.a. Skatteøen og Sørøver Søren og hans skrækkelige mor. Begge er dog for lidt ældre skuespillere, end der fra forfatternes side er tiltænkt Skattejagten.

Hvis man er en dreven og øvet drama/musicallærer kan man godt - også med hjælp fra hjemmesiden og EP'erne få Skattejagten op at stå med alt det, der er tænkt. Anbefalingen vil være, at man selv har eller skal alliere sig med nogle, der har erfaring både med processer i drama, opsætning af dramastykker og instruktion af sange og evt. børnemusikere. Hæftet i sig selv er ikke dækkende nok.Informationer og udgaver