Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skelethånden


Beskrivelse


Stanley Buggles glæder sig til en afslappet vinterferie på Candlestick Hall. Men sådan kommer det ikke til at gå. Hans afdøde grandonkel admiral Swift vil have sit hoved igen, og ibissen i den talende geddes mave har forstyrret to iskrigere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2009

af

af

Ole Laursen

d. 25. mar. 2009

Bogens målgruppe er børn i alderen 9-12 år. Den vil være velegnet at anbefale til de drenge, som er svære at få til at læse. Der er nemlig god plads mellem linjerne, og bogen er af et overskueligt omfang - og tilmed værd at læse. Fængende forside samt kort og appetitvækkende bagsidetekst.

Andet bind i serien Skrækkelig skummelt efter Arven, som kom tidligere i år. Hovedpersonen Stanley Buggles vender tilbage til sit gods, Candlestick Hall, for at holde en dejlig vinterferie. Men hans afdøde grandonkel, admiral Swift, vender tilbage som spøgelse, og kræver at få sit hoved igen! Desuden er de to iskrigere Partridge & McCormick påbegyndt deres lange rejse for at få fat på den kostbare ibis, som ligger i maven på den talende gedde på væggen! Så ferien bliver alt andet end fredelig. Der er tale om en velfortalt og spændende historie med både gys, men også med en jovial tone. Engelske Chris Mould har skrevet historien, og står også bag bogens blyantstegninger, som fint understøtter handlingen og tonen i bogen.

Vi befinder os i genrerne gys og spøgelseshistorier for børn. Englænderne har en særlig flair for disse genrer, og Chris Mould er også ophavsmand til den gode samling Gru og genfærd, 2007. Af andre gode, nyere gysere kan nævnes Margot Andreasens Kloen og andre gys, 2009, som i modsætning til Skelethånden er et decideret letlæst gys.

Velfortalt og let gysende underholdning, som også bør anbefales til børn, som ikke er så læsevante.