Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skelethæren


Beskrivelse


Fantasy. Hvis det skal lykkes Uno at bryde den onde dronning Merles magt, må han have fat i "det hellige kar", der kan helbrede alle sygdomme og endda vække de døde til live.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2010

af

af

Jesper Holtoug

d. 12. feb. 2010

4. bind af Benni Bødkers dramatiske 6-binds fantasy-serie behøver næppe særlig formidling. Kender man serien i forvejen, vil man sandsynligvis kaste sig over dette bind. For nytilkomne vil de effektfulde farveillustrationer skabe den tilstrækkelige nysgerrighed - imidlertid er det absolut det bedste, at læse serien i den tænkte rækkefølge. Ikke mindst drengelæsere får her den eftertragtede smæk for skillingen. Serien er læseteknisk lettilgængelig, men indholdet er barsk og voldsomt - som sig hør og bør i hardcore fantasy - så før 8-års alderen er historien ikke velvalgt.

Fortællingens hovedfigur Uno nærmer sig den onde troldkvinde Merles borg på tågeøen for at bryde det ondes magt, men forheksede tornebuske, ondsindede riddere og ikke mindst en hær af genopstandne skeletter gør det til et livsfarligt forehavende. Korte, enkle sætninger, en fremadskridende handling og effektive illustrationer gør bogen forholdsvis let at forstå.

Serien her kan i stil og tone minde om Josefine Ottesens kendte Enya-serie, hvor sidstnævnte dog er noget mere nedtonet og effektbesparende end Skelethæren.

Absolut spændende og hyperdramatisk fantasi-letlæsning, der egner sig lige så godt for begynderlæsere i 8-10 års alderen, som for læsesvage i den lidt ældre modtagergruppe.