Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Skibet er ladet med eventyr : to år i Middelhavet


Beskrivelse


Forfatteren beskriver familiens (far, mor og 2 små børn) to år lange sejltur til Middelhavet, hvor de bl.a. besøger Spanien, Italien, Frankrig, Grækenland, Marokko og Portugal og turen hjem igen gennem Europa ad floder og kanaler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2012

af

af

Birgit Hald

d. 12. sep. 2012

Bogen kan læses med udbytte af sejlere med lyst til langturssejlads i almindelighed og af dem med små børn i særdeleshed.

Malene Wilken beskriver familiens to år lange sejltur til Middelhavet og hjem igen gennem Europa ad floder og kanaler. Oprindeligt var de startet på en jordomsejling, men allerede på turen over Biscayen erkendte de at det ville blive alt for anstrengende med lange sejladser med to små børn om bord. De drejede derfor til bagbord ved Gibraltar og brugte hovedsageligt tiden i de spanske og italienske farvande. De fik en fin tur uden alvorlige uheld, og læseren får undervejs både del i familiens erfaringer og gode råd til en lignende tur. MW beskriver sejlturen ned til og rundt i Middelhavet med mange detaljer, mens hjemrejsen gennem Europa er i stærkt koncentreret form. MW skriver i et godt, dagligdags sprog med et strejf af humor, og bogen er illustreret med mange udmærkede farvefotos af familiens oplevelser og dagligliv på turen, men også med en del der er for små til at give et ordentligt indtryk.

Der udkommer ofte rejseskildringer fra langturssejladser på verdenshavene, men ikke så mange af dem er koncentreret om Middelhavet. Her vil den være et fint supplement til På Poseidons blå bånd, 2011, der i modsætning til Malene Wilkens bog har fokus på den østlige del af Middelhavet.

Det er en velskrevet rejseskildring med en kraftig opfordring til at få realiseret eventuelle drømme om at sejle på langfart.