Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skibskirkegården


Beskrivelse


13-årige Jon sniger sig om natten ned på et gammelt skib på skrotpladsen hos gamle Jens. Det viser sig, at det er fuldt af spøgelser. Kan han få dem væk?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2012

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 3. jan. 2012

Letlæst spøgelseshistorie for gyserhungrende drenge og piger fra 12-16 år (fra 6. klasse). Bogen egner sig til fritidslæsning og læsetræning - også for unge med læseproblemer. For- og bagside giver et godt billede af bogens indhold og virker meget appellerende.

13-årige Jon besøger tit en skrotplads, som ejes af en ældre mand Jens. Jens advarer Jon mod et gammelt rustent skib, som venter på at blive hugget op. Advarslen har den modsatte effekt, for Jon sniger sig derhen alene om natten. Skibet er fuldt af spøgelser - flygtninge fra Det Tredje Riges sidste dage, som forsøgte at komme væk, men druknede, fordi deres skib blev torpederet. Det lykkes Jon med hjælp fra Jens at få en præst til at komme og befri spøgelserne fra deres skæbne. Sproget er enkelt og flyder godt. Læseren bliver hurtigt indfanget af den meget spændende historie. Bogens stemning understøttes af Christian Guldagers uhyggeskabende sort-hvide stregtegninger.

Forfatteren har tidligere udgivet andre bøger, hvor historien bygger på et historisk tilbageblik samtidig med, at de giver et godt gys, fx Ligvognen fra helvede, 2010 og De hjerneløses kirkegård,.

Læseren bliver fastholdt fra første side i denne letlæste spøgelseshistorie med historisk islæt. Bogen henvender sig til børn såvel som unge med læseproblemer.


Weekendavisen

d. 17. feb. 2012

af

af

Emil Blichfeldt

d. 17. feb. 2012