Bøger / faglitteratur til børn

Skildpadde


Beskrivelse


Om hvordan skilpadderne ser ud, hvor de lever og hvad de spiser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2018

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 7. dec. 2018

Et par nye bøger i serien "Fagfilur" om to meget forskellige dyr: Ulven, den hurtige dræber, og skildpadden, der kan gemme sig under sit skjold. For 7-8-årige.

"Ulv" handler om Danmarks største rovdyr, som siden 2012 igen har været at finde i den danske natur. Vi hører om ulvens sanser og dens evne til at løbe stærkt og længe, dens kløer, tænder, pels og andet. I "Skildpadde" fortælles der bl.a. om, hvor forskellige skildpadder kan være. Nogle er små, andre er over to meter lange. Nogle skildpadder lever på land, andre i vand. Fælles for alle skildpadder er dog, at de alle har skjold og formerer sig ved æglægning. Begge bøger har lettal 13. Der er opgaver til bøgerne på fagbog-gyldendal.dk.

Et par fine fagbøger, der formidler faktaviden til dyreglade begynderlæsere. Bøgerne er eksemplarisk udstyret med stikord, illustrationer, billedtekster, litteraturliste m.v. Det indledende afsnit "Gæt", som altid er at finde i bøgerne fra serien "Fagfilur", virker dog lidt svær at finde mening med. Børn elsker ganske vist quizzer og gættelege, men i bøgerne her er der ikke tale om en reel mulighed for at gætte, når både forside, titel og tilhørende foto med al tydelighed viser, hvilket dyr der er tale om.

Der findes andre bøger om ulve og skildpadder for begynderlæsere - se fx UlvenSkildpadderUlv mod elg og Skildpadder. Ulv mod elg er en spændende fagbogsfortælling til bl.a. oplæsning og samtaleDer findes andre bøger om ulve og skildpadder for begynderlæsere - se fx Ulven og . Ulv mod elg er en spændende fagbogsfortælling til bl.a. oplæsning og samtaleDer findes andre bøger om ulve og skildpadder for begynderlæsere - se fx Ulven og Skildpadder. er en spændende fagbogsfortælling til bl.a. oplæsning og samtale.