Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skildpadder hele vejen ned


Beskrivelse


Sygdom skal helst være en historie der fortælles i datid, tænker 16-årige Aza Holmes. Tvangstanker og en alvorlig OCD sygdom fastholder hende dog i nutiden, hvor meget umage hun end gør sig. Men så møder hun Davis.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2017

af

af

Helle Winther Olsen

d. 16. okt. 2017

Aza Holmes forsøger at være en normal teenager med venner og kæreste. Men livet for en pige på 16 med en alvorlig OCD-diagnose byder simpelthen bare på udfordringer, man slet ikke forestiller sig. En stærk og tankevækkende roman for alle fra 14 år.

Det starter egentlig som et tidsfordriv og en dusørjagt; Aza og bedsteveninden Daisy opsøger en velhaverfamilie for at lede efter spor fra dens forsvundne overhoved. Men snart får historien en anden dimension, da Aza i familiens ældste søn Davis møder forelskelsen for første gang. Et muligt kæresteforhold kompliceres imidlertid af hendes psykiske sygdom. Aza kæmper med tvangstanker og en alvorlig OCD og angstdiagnose, som hun forsøger at stå imod med stor selvindsigt, men alligevel gang på gang bukker under for. Og med angsten kommer tvivlen, da hun giver sig til at læse venindens blog - og ser sig selv.

En smuk, klog og bevægende roman, der er målrettet young adult, men bestemt også kan læses af voksne. Måske især mødre. Med melankolsk humor beskrives det skrøbelige teenageliv, som her oven i købet udfordres af psykisk sygdom, OCD og angst, som beskrives fortvivlende godt. Forfatteren kæmper selv med OCD, og det mærkes i de nænsomme detaljer. Roman er fuldt på højde med En flænge i himlen.

John Green er stor inden for YA genren, men også andre har skrevet om unge med udfordringer fx i Den mystiske sag om hunden i natten30 kilometer i sekundet og 30 kilometer i sekundetJohn Green er stor inden for YA genren, men også andre har skrevet om unge med udfordringer fx i Den mystiske sag om hunden i natten og .


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juli 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 12. juli 2019

Rørende og gribende letlæsningsbog for unge, som skildrer store følelser som sorg, tvangstanker, kærlighed og venskab. Bogen har lixtal 17.

16-årige Aza Holmes lider af OCD og tvangstanker. Sygdommen styrer hendes liv, men hun prøver at leve et normalt liv. Hun sørger også over tabet af sin afdøde far og føler ikke, at hendes mor forstår hende. Men en dag bliver hende og hendes bedste veninde, Daisy, rodet ind i jagten på at finde den forsvundne milliardær Russel Pickett. Aza er bandomsven med Russels søn, Davis, og snart bliver de forelskede i hinanden. Men hvordan skal man kunne holde et andet menneske i hånden og endda kysse, hvis man konstant har tvangstanker om farlige mikroorganismer og risikoen for smitsomme sygdomme? En letlæsningsudgave af John Greens ungdomsroman fra 2017 af samme navn Skildpadder hele vejen ned.

En hjertegribende roman, som man kun kan blive rørt over.

Hvis man ønsker en anden letlæsningsbog om kærlighed og lidt drama, så kan bogen Købt til tavshed af Linda Klein anbefales.


Ugeskrift for læger [online]

d. 14. maj 2018

af

af

Berit Enggaard Kaae

d. 14. maj 2018


litteratursiden.dk

d. 6. nov. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 6. nov. 2017

John Green har gjort det igen! En skøn, hjertevarm ungdomsroman, hvor forfatteren viser, hvor god han er til at skildre de skæve karakterer og deres unikke historier. 16-årige Aza prøver hårdt på at ...


Politiken

d. 15. okt. 2017

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 15. okt. 2017


Jyllands-posten

d. 26. dec. 2017

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 26. dec. 2017


Berlingske tidende

d. 16. dec. 2017

af

af

Merete Reinholdt

d. 16. dec. 2017


Information

d. 12. okt. 2017

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 12. okt. 2017


Weekendavisen

d. 10. nov. 2017

af

af

Damian Arguimbau

d. 10. nov. 2017


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 1 (2018)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 71, nr. 1 (2018)