Bøger / faglitteratur

Skizofreni og andre psykoser


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 11. jan. 2012

Henvender sig til alle, både fagfolk, brugere, pårørende og andre, der vil vide noget om emnet. Man får her en særdeles grundig og lettilgængelig indføring i alle aspekter vedrørende sygdommen skizofreni og andre tilgrænsende psykoser.

Der er sket meget på området siden Psykiatrifonden udgav en bog om sygdommen i 1997. Her er tale om en næsten fuldstændig ny udgivelse, idet kun få brudstykker af den gamle tekst er bevaret. Den første udgave var skrevet af et panel af fagfolk. Overlæge Jes Gerlach, der hele livet har arbejdet med mennesker med skizofreni og psykoser, har selv stået for denne nye udgave, der i 16 afsnit kommer hele vejen rundt om emnet med hensyn til årsager, misbrug, medicin, tidlige symptomer, familien, behandlingsprincipper og meget andet. Af nyt stof kan bl.a. nævnes nye behandlingsmetoder som begrebet recovery, træning af sociale færdigheder og psykologiske behandlingsmetoder og ny forskning i årsagerne til, at sygdommen bryder ud.

FADL har netop udgivet Skizofreni : forståelse og behandling, 2011, der er en lærebog for sundhedspersonale, desuden kom på samme forlag i 2010 Skizofreni - klinisk praksis, oversat fra engelsk. Den henvender sig også primært til de professionelle, hvor Psykiatrifondens bog i høj grad er rettet mod ikke-professionelle.

En virkelig grundig og letforståelig udgivelse, der vil være nyttig at læse for alle de mange mennesker, der i deres daglige arbejde eller privat er i kontakt med folk med skizofreni og tilgrænsende psykoser.


Ugeskrift for læger

Årg. 174, nr. 10 (2012)

af

af

Merete Nordentoft

Årg. 174, nr. 10 (2012)