Bøger / skønlitteratur / roman

Skjult fortid


Beskrivelse


Krimi. En yngre kvinde bliver brutalt myrdet. Det er ikke muligt at finde et motiv i hendes omgangskreds, men en række spor peger mod en af kriminalassistent Christian Krakes gode kolleger, så uofficielt starter han sin egen undersøgelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2019

af

af

Per Månson

d. 14. maj 2019

En yngre kvinde bliver brutalt kvalt. Det er ikke muligt at finde et motiv i hendes omgangskreds, men en række spor peger mod en af kriminalassistent Christian Krakes gode kolleger, så uofficielt stater han sin egen undersøgelse. For læsere af traditionelle danske krimier og politiromaner.

Det er umuligt at finde ting i ofrets fortid og nutid, der kan forklare mordet på hende. Sagen betragtes naturligvis med stor alvor af politiledelsen, da alle spor entydigt peger mod en fra egne rækker. Krake og flere af hans kolleger kan ikke se den sigtede, Carl Zuckerberg, som gerningsmand, men sagen er naturligvis ikke i deres hænder. Med diskret dækning oppefra gennemtjekkes alle analyser og forklaringer og Krake sætter hensynet til egen karriere til side for at redde vennen. Forfatteren er tidligere kriminalbetjent og det er femte bind i serien med Christian Krake.

Det er et fint og gennemtænkt plot og bogen er spændende og velskrevet, selv om der spores en lidt rigelig glæde ved skildringen af detaljer i det daglige politiarbejde.

Selv om serien har gennemgående hovedperson, kan bindene læses hver for sig. Hanne Bech Hansen er en anden tidligere politiansat, der skrev krimier. Her er Gommesen mindre blodig og voldsom.