Bøger / skønlitteratur / roman

Skjult identitet


Beskrivelse


Jack Reacher lever et isoleret liv i Key West men opsøges pludselig en dag af en privatdetektiv. Da han findes myrdet kort efter, vil Reacher opklare mordet men snart er hans eget liv i fare.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 31. juli 2019

Hårrejsende thriller om den tidligere major Jack Reacher. Han opsøges af en privatdetektiv i Key West, som er hyret til at finde ham. Kort efter findes privatdetektiven myrdet og Reacher vil til bunds i sagen. For læsere af spændingsbøger og thrillere.

Privatdetektiven Costello, som findes myrdet, er hyret af den mystiske mrs. Jacobs og Reacher vil nu finde hende for at opklare hvem hun er, og hvorfor hun hyrede Costello til at finde ham. Det bringer ham til New York hvor den brutale, og tidligere vietnamkriger, Hook Hobie myrder sig igennem samme opklaringsproces som Reacher. Han vil også vide hvem mrs. Jacobs er og hvorfor hun vil finde Reacher. Opklaringen bliver livsfarlig for Reacher, som samtidig bliver konfronteret med sin fortid. Dette er en nyoversættelse af Skjult identitetFalske værdier, det oprindelige 3. bind i serien. Første bind i serien om Jack Reacher hedder Falske værdierPrivatdetektiven Costello, som findes myrdet, er hyret af den mystiske mrs. Jacobs og Reacher vil nu finde hende for at opklare hvem hun er, og hvorfor hun hyrede Costello til at finde ham. Det bringer ham til New York hvor den brutale, og tidligere vietnamkriger, Hook Hobie myrder sig igennem samme opklaringsproces som Reacher. Han vil også vide hvem mrs. Jacobs er og hvorfor hun vil finde Reacher. Opklaringen bliver livsfarlig for Reacher, som samtidig bliver konfronteret med sin fortid. Dette er en nyoversættelse af Skjult identitet, det oprindelige 3. bind i serien. Første bind i serien om Jack Reacher hedder .

Bogen kan sagtens læses uafhængigt af de øvrige i serien. Nervepirrende spænding når det er bedst og underholdningen er i top. En pageturner som er helt umulig at lægge fra sig.

Indenfor samme genre er Daniel Silvas forfatterskab anbefalelsesværdig samt Robert Galbraiths, hvoraf første bind i serien om privatdetektiven Cormoran Strike hedder Gøgens kalden.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2002

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 2. apr. 2002

Exmilitærpolitimanden Jack Reacher er en ensom hardhitter af den type, vi møder så mange af både i film og bøger. Knap 2 meter høj og bygget nogenlunde som en midtjysk bogbus - bare mere fåmælt. I en periode har han levet et stille liv som swimmingpoolgraver og udsmider i Florida. Ikke nogen velhavende tilværelse, men han trives med det hårde arbejde og det frie liv uden forpligtelser, og det er derfor kun modvilligt han lader sig involvere i en sag om en savnet Vietnam veteran. Det hele er selvfølgelig mere speget, end det umiddelbart synes. Bag det hele lurer en psykopatisk stenrig krøbling, og da samtidig Reacher rammes af en heftig forelskelse, er der lagt op til en god gammeldaws gang trivielle tjubang løjer. Det får vi også, men Child leverer mere end det. Han kan ikke alene skrive, han skubber også til flere af genrens faste klicheer. Hans beskrivelse af Reachers ubehjælpsomhed i forhold til almindelige borgerlige normer føjer nyt til de statiske forestillinger om barske heltes ufejlbarlighed. En god gang spænding er altid en fornøjelse, men Child tilføjer lige det lille stænk, der sikrer, at vi har en lille undren tilbage efter endt læsning.


Politiken

d. 4. apr. 2002

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 4. apr. 2002