Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skjulte fejl og mangler


Beskrivelse


Krimi. Veninderne Anne, Dicte og Ida Marie - vidt forskellige, men alle omkring de 40 år - opdager liget af en nyfødt. Fundet sætter gang i en række erindringer, der fører til nutiden og afdækker fælles fortrængninger.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2002

af

af

Jette Landberg

d. 15. okt. 2002

Elsebeth Egholm er igen tilbage i Århus som i debutromanen De frie kvinders klub (99/14). Og dette er også en kollektivroman med 3 kvinder lige omkring de 40 i hovedrollerne. Egholm har et stort publikum til disse letløbende hverdagshistorier med en drejning mod spændingsromanen. Den psykologiske skildring af de 3 kvinder og deres vidt forskellige livshistorier står i focus; men personbeskrivelserne bæres igennem af en politisag der starter med fundet af en død baby. Vi følger jordemoderen Anne, koreansk adoptivbarn og gift med en veg mand; journalisten Dicte, midt i en skilsmisse og med frygtelige traumer fra barndommen; og yndige Ida Marie fra rejsebureauet. Hendes nyfødte barn bliver midtpunkt i en bortførelsessag. Udenom de tre kvinder, der har kendt hinanden siden deres hf-tid, grupperer sig en række mænd og deres livshistorier. Kollektivformen gør at de enkelte historier ikke bliver rigtig udfoldet, og ind imellem føler man at nu er der næsten for mange problemstillinger: Brystkræft, adoption, Jehovas vidner, skilsmisser osv. Men man bliver godt underholdt i selskab med Egholm; personerne er troværdige og vedkommende, og der er stadig et stort behov for denne slags bøger til kvindelige læsere i alle aldre.


litteratursiden.dk

d. 10. mar. 2003

af

d. 10. mar. 2003

Elsebeth Egholm, der debuterede i 1999 med "De frie kvinders klub", har denne gang skrevet en kriminalroman, der er inspireret af en autentisk begivenhed. Hendes øvrige romaner indeholder alle et krim...


Jyllands-posten

d. 5. nov. 2002

af

af

Annelise Vestergaard

d. 5. nov. 2002


Politiken

d. 9. nov. 2002

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 9. nov. 2002


Berlingske tidende

d. 6. nov. 2002

af

af

Else Cornelius

d. 6. nov. 2002