Bøger / faglitteratur til børn

Sko


Beskrivelse


Historien om fodtøj. Sko, sandaler og støvler. Mest om sko. Fra de romerske kejsere i oldtiden til Lady Gaga.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2011

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 26. sep. 2011

Bogen er tænkt anvendt til faglig læsning i folkeskolen. Der er et lixtal på 15, hvilket giver en målgruppe på 8-9 år. Bogen kan nu også anvendes til almindelig lystlæsning, også for lidt større børn.

Bogen beretter simpelthen i store træk fodtøjets historie nogenlunde kronologisk, hvilket understreges af en tidslinje sidst i bogen. Det drejer sig om sko i vor del af verden, og med en masse sjove og interessante detaljer både i tekst, billedtekst og små, supplerende bokse, er man både godt underholdt og informeret. Hovedvægten er lagt på tiden fra år 1900 og til i dag, fra charlestonsko over rødspætteskind til Lady Gagas sko af rødt kød!! Teksten er verssat i én spalte, og der er ikke delestreger. Billedmaterialet supplerer teksten fint, og der er også en lille ord- og medialiste.

Der er adskillige serier med letlæselige fagbøger om alle mulige emner, men ingen af dem har taget skoens historie op. Man skal vist tilbage til Broby-Johansens Den triste historie om tæerne fra 1972 for at finde noget lignende for målgruppen. Den er dog lidt sværere.

En fin, lille fagbog om et ganske interessant emne. Den udfylder en lakune på bibliotekets hylder.