Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Sko : stil, sex, og sunde fødder


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling på Trapholt efteråret 2008.

Præsentation af danske og internationale skodesignere, der repræsenterer hele spektret af sko fra det eksklusive og provokerende til den almindelige sunde hverdagsfornuft.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2008

af

af

Katja Larsen

d. 17. sep. 2008

Bogen appellerer til alle kvinder - der elsker sko! Kan også bruges af designstuderende.

Bogen fortæller om skoens historie både som modefænomen og som praktisk beklædningsdel. Derudover er store skodesignere som Manolo Blahnik, Christian Louboutin og Jimmy Choo tildelt hvert sit afsnit. Der er også fundet plads til danske skodesignere som Camilla Skovgaard og Edit & Ella. Som kontrast til stilletterne fortælles desuden historien om hvordan sneakers er gået fra at være subkultur til at være salgssucces. Mette Strømgaard Dalby, som er den største bidragsyder til denne bog, står desuden bag udstillingen "Sko", som lige nu kan ses på Trapholt Museum.

På dansk findes der bogen Sko : en hyldest til støvler, sandaler, slippers mm af Linda O'Keeffe som udkom første gang i 1998. På engelsk er der lidt flere titler om sko, blandt andet The seductive shoe : four centuries of fashion footwear af Jonathan Walford fra 2007. Generelt er der ikke mange bøger om emnet.

Jeg var allerede solgt, da jeg så forsiden; et close-up af en pink Louboutin stilet. Indeni er der (også) lækre billeder samt interessant information om skoens historie og nuværende position. Alt i alt en lækker bog om mange kvinders favoritbeklædningsdel.


Weekendavisen

d. 31. okt. 2008

af

af

Ulla Gjedde Palmgren

d. 31. okt. 2008


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 20 (2008)

af

af

Pernille Arvedsen

Årg. 154, nr. 20 (2008)