Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Skønheden og Udyret


Beskrivelse


Billedbog. Til billeder fra tegnefilmen fortælles eventyret om Belle, der møder udyret på slottet. Udyret er i virkeligheden en forhekset prins. Den forbandelse kan kun ophæves, hvis han lærer at elske et andet menneske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2014

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 7. okt. 2014

Billedbøger lavet over meget kendte og elskede Disney tegnefilm, som genfortælles i hovedtræk, for børn på 4-7 år.

I "Skønheden og Udyret" er det historien om den smukke, men altid utilfredse, nu forheksede prins, udyret, der bor på et smukt slot. Forbandelsen kan kun hæves, hvis han lærer at elske et andet menneske. landsbyen bor den smukke Belle, som møder udyret på slottet. I "Junglebogen" finder panteren Bagheera en lille dreng, Mowgli, ved flodens bred. Bagheera og bjørnen Baloo må beskytte Mowgli fra den ondskabsfulde tiger, Shere Kahn, der hader mennesker. Begge bøger er illustreret med billeder fra tegnefilmene i vekslende størrelser og beskæringer.

Billederne fra de to tegnefilm er let genkendelige for alle der har set filmene. Billedkvaliteten er desværre ikke kun imponerende i "Junglebogen". Nogle få billeder virker ikke helt skarpe, og der er desuden sommetider et eller to billeder i billedet, fx i farvet cirkel. Opslagene kan derfor virke lidt rodede rent grafisk. Historierne genfortælles i hovedtræk, og bøgernes genfortælling fungerer rimeligt sprogligt.

Der er andre billedbogsudgaver baseret på de to Disney-film. De er i samme stil. Begge film er baseret på literære forlæg, henholdsvis på Rudyard Kiplings klassiker "Junglebogen" fra 1894, og et fransk folkeeventyr oprindeligt nedskrevet i 1700-tallet og genfortalt af forskellige. I dag er begge historier mest kendte i Disneys udgaver.