Bøger / faglitteratur / bagebøger

Skønne kager & søde sager : med mindre sukker


Beskrivelse


Bagebog med kager og desserter uden raffineret sukker. Alle opskrifter består af råvarer med lavt glykæmiske indeks. Af sukkerkilder bruges f. eks. agavesirup, honning eller stevia. Af fedtkilder bruges avokado, kokosolie o.l. Med en række grundopskrifter som kan sættes sammen på forskellig vis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2018

af

af

Line Hoffgaard

d. 3. sep. 2018

Lækker kogebog med kager med mindre sukker, som henvender sig folk med diabetes, glutenallergikere og dem, som ønsker at skære ned på det raffinerede sukker.

Kogebog med opskrifter på kager og søde sager uden raffineret sukker og næsten uden animalske fedtkilder. Indledningsvis forklares det glykæmiske indeks (GI). Alle opskrifter består af råvarer med lavt GI. Af sukkerkilder bruges fx agavesirup, honning, dadler og stevia. Af fedtkilder bruges avokado, nødder, kokosolie o.l. Bogen er opbygget med en række grundopskrifter på cremer, mousser og pynt, som i bogens andel del bruges til at opbygge kagerne efter. Grundopskrifterne kan sættes sammen på forskellig vis. Fordelingen af fedt, kulhydrater og proteiner er angivet. Der er også kreative ideer til at pynte et festbord med bordkort, flagranker m.v. Liv Martine, vinder af Den store bagedyst 2015, og illustrator Simone Thorup Eriksen har også udgivet Kagetid!.

En visuelt flot kogebog med originale kager. Den vil appellere bredt omend mange opskrifter kræver noget erfaring. At hver kage er sammensat af flere delopskrifter gør, at man er nødt til at bladre en del rundt i bogen; fx i "Bananlagkagen", hvor man skal finde seks grundopskrifter. Når dette er sagt, så er det det, der gør bogen unik, og det, der skaber nogle særligt lækre kager.

Der findes flere kogebøger med sukkerfri kager, fx Sundere kagerDet søde valg uden sukker, mælk og gluten eller Det søde valg uden sukker og glutenDer findes flere kogebøger med sukkerfri kager, fx Sundere kager uden sukker, mælk og gluten eller uden sukker og gluten.