Bøger / faglitteratur / kogebøger

Skønne salater & vidunderligt tilbehør : og sunde desserter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. dec. 2014

af

af

Laura Michelsen

d. 22. dec. 2014

Original og appetitvækkende kogebog til alle med lyst til sund, velsmagende og farvestrålende mad.

Emma Martiny læser kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har de sidste fem år blogget om mode, skønhed, mad og kreative projekter. Nu har hun udgivet sin første kogebog, som er svaret på spørgsmålet: "Hvad skal vi servere til?" Udover et væld af forskelligt tilbehør og salater er der også flere bud på sunde desserter i bogen, der kommer rundt i alverdens gryder og præsenterer retter, inspireret af både dansk, asiatisk, arabisk, mexicansk og flere andre madkulturer. Til slut et lille afsnit med kiks og kompot til ost. Bogen er gennemillustreret med farvefotos.

Jeg er vildt begejstret for denne kogebog, der rager op i strømmen af madbøger, der oversvømmer markedet i disse år. Den er umiddelbart appellerende med sit lækre, farvestrålende Instagram-agtige layout og sine originale opskrifter. Den emmer af madglæde på den gode måde med fokus på velsmag og naturlig sundhed. Man får simpelthen akut lyst til at lave mad, når man åbner den.

Kogebogen kan sammenlignes med blockbusteren Suveræne salater og brillante buffeter. Den medtager samme type af retter og har fortjent den samme udbredelse og popularitet.