Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skøre hjerter


Beskrivelse


Flora er Mollys bedste veninde, og det er altid Flora der finder på sjove og skøre ting. Da Molly bliver kæreste med Emil, bliver Floras ideer mere skøre end normalt, og Molly er flov over hende. Hvorfor opfører Flora sig så mærkeligt?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2012

af

af

Inger Søndergaard

d. 2. maj 2012

Bogen udkommer i en nyere serie: Sommerfugleserien for piger mellem 9 og 14 år. Bogen her har 2 sommerfugle, og henvender sig til de ældste piger på 12-14 år. Serien ligger tæt op ad den velkendte Sommerfugl-serien, hvor der ikke er udkommet titler siden 2008.

Dorte Roholte kender vi fra mere end 100 børnebøger. Hun er her tilbage med en fyldig pigebog, som er en fin og indlevet bog, hvor hun igen forstår at ramme plet i et almindeligt dansk pigeliv. Her får hun fat i mange problemer, små som store, og selvom flere personer kun er perifere, er de vigtige brikker i historien og genkendelige i en præcis karakteristik. Emnerne er mange, først og fremmest handler det om at være veninder, forelskelse, sminke, overflade og usikkerhed men også alvorlige emner som maniodepression. Flora og Molly er bedste veninder. Molly ser op til Flora, der altid fører an og har mange sjove ideer. Da Molly forelsker sig i den jævnaldrende Emil, hjælper Flora dem med at blive kærester. Men Flora bliver gradvis mere skør end sjov, og det er svært for Molly at hjælpe. Flora bliver indlagt til slut, og Molly vælger at besøge hende, frem for sin aftale med Emil.

Der findes mange hverdagsrealistiske fortællinger om veninder for de 11-14-årige piger. Her er endnu en, som pigerne vil elske. Der findes ingen andre børnebøger, der beskriver maniodepression hos jævnaldrende.

Vedkommende og velskrevet tøsebog, med fine identifikationsmuligheder for piger i 12-13 års alderen, med en fin blanding af humor og alvor.