Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skolefesten : en bog om Mille


Beskrivelse


Mille skal følges med Alberte til skolefesten. Hun bliver helt varm indeni, når hun tænker på den fest. De går i 5. klasse, og nu hører de med til "de store". Det havde næsten ikke været til at fatte, da de fik invitationen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2018

af

af

Inge Lykke

d. 3. maj 2018

Mille og hendes veninder taler meget om det at kysse. Ingen af dem har prøvet det sådan rigtigt. Mille har tænkt en del på Markus. Han er ny i klassen, og han ser bare så sød ud. Mon han nogensinde har kysset med en pige? Til piger fra 9-12 år.

Mille er kommet i 5. klasse, og det betyder, at hun må komme med til skolefesten sammen med "de store". Mille bliver helt varm i maven, når hun tænker på det. Hun skal følges med sine bedste veninder. Hun håber meget, at Marcus kommer til festen, for hun får hjertebanken, når han er i nærheden af hende. Er det sådan, det er at være forelsket? Så er der også Sofie, som er bestemmende og dominerende i klassen. Hun kommer sammen med Lasse, men det er lige meget, for han er som Sofie. Der opstår uenighed mellem Mille og nogle af veninderne, og det betyder, at hun modtager nogle ubehagelige sms'er. Der er fjorten sort/hvide illustrationer - enkle men realistisk tegnet.

Det er en god bog til piger, som bruger meget tid og mange tanker på at tænke på kærester og på, hvordan man er kærester. Bogen fortæller fint, hvordan alle disse myldrende tanker giver sig kropslige udtryk. Læseren kan lære om og genkende sine egne følelser.

Andre bøger om samme tema er fx Camilla Wandahls Veninder for altid 1, 2, 3, 4Rose og drengene og Rose og drengene fra 2014Andre bøger om samme tema er fx Camilla Wandahls Veninder for altid 1, 2, 3, 4 og fra 2014.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 3. juli 2018

af

af

Sofia Esmann

d. 3. juli 2018