Bøger / faglitteratur

Skoleledelse i forandring


Beskrivelse


Denne bog peger på nye tænkemåder og ledelsesgreb, der kan åbne for de nødvendige kulturforandringer og gøre op med bagudskuende systemer i både folkeskolen på ungdomsuddannelserne.
Forfatterne præsenterer brugbare teorier fra danske og internationale forskere og en lang række eksempler fra de forandringer, der allerede er i gang på skoler i Danmark. En samling af ledelsesværktøjer hjælper ledelsen i gang med det konkrete forandringsarbejde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 6. maj 2014

Denne udgivelse henvender sig til skoleledere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. som er i gang med reformen af den pædagogiske verden og virkelighed på deres skole for både personale og elever. Bogen reflekterer over skoleudviklingen, samt præsenterer teorier og værktøjer til selve reformprocessen.

Grundskolen og ungdomsuddannelserne står overfor den største reform- og forandringsproces nogensinde. Skolelederne står som de ledende og ansvarlige for denne proces. En proces som kræver meget af alle parter for at lykkes. Denne bog sætter fingeren på pulsen af udfordringerne og klæder, på baggrund af brugbare teorier, skolelederne på til ledelse af denne forandringsproces.

Der findes mange gode udgivelser om skoleledelse. Denne bog adskiller sig fra de øvrige bøger om skoleledelse ved at have fokus på selve forandringsprocessen i skoleledelse og skoledrift, som er en konsekvens af reformerne af både grundskolen og ungdomsuddannelserne.

Yderst relevant udgivelse for skoleledere. Bogen kan bidrage til at optimere reformprocessen af grundskolen og ungdomsuddannelserne. En meget svær proces, som kræver en professionel ledelse med de pædagogiske teorier og værktøjer i orden. Hvortil denne udgivelse kan være en god hjælp.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. aug. 2014

af

af

Ole Jakobsen

d. 1. aug. 2014