Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Skolen i gamle dage


Beskrivelse


De første skoler var kun for de rige og kun for drenge. Det varede længe, før fattige folks børn kom i skole. De skulle arbejde og tjene penge. I denne bog kan du læse om skolen i gamle dage. Der fortælles mest om dine bedste-forældres skole.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2009

af

af

Karsten Boll

d. 13. aug. 2009

Fin lille fagbog til målgruppen 3.-5. klasse, som kan bruge bogen til interesselæsning - eller den kan indgå i et fagligt læsekursus.

Over 13 opslag fra de første skoler til landsby- og centralskoler med emner som pen og blæk, skolegården, forældrenes rolle, regler og straf kommer forfatteren fint rundt om skolens historie. Hun er kendt fra mange pædagogisk tilrettelagte titler - bl.a. i denne serie Døden (07/37). Sprogligt gennemarbejdet til målgruppen - dog med et par sætninger med punktum foran "og". Forrest har bogen indholdsfortegnelse og bagest en tidslinje, samt et kort stikordsregister og enkelte henvisninger til andre titler om emnet. Dertil er føjet velvalgte fotos og tegninger til at supplere teksten.

Henne i skolen (02/26) er væsentligt lettere, beregnet til den første faglige læsning. Historien i Danmark 2 (02/47) har et afsnit, der hedder "Skoler i gamle dage", som dog er sværere end nærværende titel.

En oplagt anskaffelse til selvlæsning fra 3.-5. klasse eller til et fagligt læsekursus for målgruppen.