Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skolen


Beskrivelse


En helt almindelig skole et sted i Danmark forvandles til et mareridt, da alle tilbageholdes på ubestemt tid, mens en dødelig sygdom hærger blandt de indespærrede.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2013

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 10. sep. 2013

En dyster og tankevækkende bog velegnet til brug i folkeskolens ældste klasser og til formidling til modne læsere fra 13 år, som ikke skal have alting serveret på et sølvfad. Forsiden dækker bogens indhold ret præcist.

Jeg ville nu nødigt sidde i klassesammenhæng og læse denne bog, for den handler om en skole et eller andet sted i Danmark, hvor alle pludselig bliver tilbageholdt, hegnet inde og skudt af en dronefugl, hvis de prøver at stikke af. Lærerne og inspektøren prøver at få en slags hverdag med undervisning op at stå, men en dødelig pest hærger mellem dem, og da alle de voksne er døde, er børnene overladt til sig selv og organiserer sig i to bander a la fluernes herre. Bogens hovedperson er inspektørens søn Benjamin, som vi følger uden dog at komme helt tæt ind på livet af ham. I det hele taget giver forfatteren ikke ved dørene, og som læser sidder man tilbage med en del spørgsmål og en åben slutning, hvor sygdommen får raset ud, og de overlevende tilsyneladende kan forlade stedet. Det interessante er den følelse af afmagt og uro, der præger bogen, og det der kommer til at foregå personerne imellem. Bogen er stramt og præcist skrevet, og det gør den faktisk endnu mere skræmmende.

Jeg har allerede nævnt Fluernes herre, men bogen minder også om Wung-Sungs egen Kopierne i stemning og kan læses af denne bogs målgruppe.

En speciel og skræmmende bog, som jeg tror kan få både tanker og debat i gang i fx de klasser, der kommer til at bruge den.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. maj 2014

af

af

Tonny Hansen

d. 1. maj 2014


Jyllands-posten

d. 6. okt. 2013

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 6. okt. 2013


Proxima

Nr. 98 (2013)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 98 (2013)


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 2 (2014)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 67, nr. 2 (2014)