Bøger / faglitteratur

Skolens praksis : tilgange til pædagogik, undervisning og læring


Beskrivelse


Grundbog om skolens virke. Den fokuserer på en række centrale grundsten i skolen og favner et bredt udsnit af de mange perspektiver, positioner og synspunkter i moderne pædagogik.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. maj 2013

Denne antologi er en grundbog om skolens praksis, der kommer flot og bredt rundt om mange af de emner og problematikker, som knytter sig til skolens virke. Bogen vil nok især blive anvendt som grundbog på læreruddannelsen, men kan også med fordel læses af lærere, skolepsykologer, sagsbehandlere, undervisningsassistenter og pædagoger med tilknytning til grundskolen.

Bogen indeholder 4 dele. Første del er en generel og teoretisk introduktion til pædagogik, undervisning og læring i skolen. Anden del er fagdidaktisk og behandler alle skolens enkelte fag, dog især fagene dansk, matematik og engelsk. Meget konkret og let at overføre til egen undervisningsplanlægning. Tredje del behandler tværgående emner som AKT, inklusion, skole-hjem-samarbejde og evaluering. Og afslutningsvis tager fjerde kapitel pulsen på fremtidens skole.

Bogen adskiller sig fra den øvrige pædagogiske litteratur ved at dække skolens virke meget bredt samt have fokus på alle grundskolens enkelte fag. Det vil derfor være oplagt at supplere denne bog med læsning af anden litteratur om de specifikke emner, som har ens interesse.

God pædagogisk antologi om skolens virke. Det vil være oplagt at anvende denne bog som grundbog på læreruddannelsen, ikke kun i de pædagogiske fag men også i uddannelsens øvrige fag.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 24. juni 2013

af

af

Gunnar Green

d. 24. juni 2013