Bøger / faglitteratur

Skolevægring : når børn og unge ikke vil i skole


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 29. nov. 2019

Denne bog om skolevægring giver en forståelse af, hvorfor nogle børn bevidst fravælger skolen samt en række metoder og værktøjer til at hjælpe børnene tilbage i skolen. Bogen har især relevans for skolens lærere og pædagoger samt studerende indenfor disse områder, men forældre kan også lade sig inspirere.

Bogen er delt i to overordnede dele. Den første del giver læseren det teoretiske fundament til at kunne forstå samt håndtere børns skolefravær. Anden del tager udgangspunkt i disse teorier og omdanner dem til konkrete værktøjer, som kan anvendes til at hjælpe børnene tilbage i skolen igen.

Det er en interessant udgivelse, som klæder sin læser fagligt godt på til at kunne håndtere elevers skolefravær professionelt. Skolefravær er et svært emne at tage fat på og ofte forbundet med mange følelser og nederlag. Denne bog giver de voksne gode redskaber til at kunne hjælpe de fraværsplagede børn bedst muligt.

Vil man læse mere, kan titlerne SkolefraværSkolens fraværende børn og Skolens fraværende børn anbefalesVil man læse mere, kan titlerne Skolefravær og anbefales.