Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skot er vild med Emma


Beskrivelse


Skot og Malte er begge forelskede i Emma fra klassen og bliver inviteret hjem til te. Kents mor dør. Og de grønne mænd leder stadig efter Skot. En mystisk mand har planer med børnehjemmet. Det hele er stadig meget mystisk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2010

af

af

Ingrid Martlev

d. 8. jan. 2010

Tredje bind i serien om Skot er som øvrige en Dingo. Gul, som retter sig mod tredje klasse - 9 år. Den har lix 11 som den foregående, men ser umiddelbart meget lettere ud, med mindre tekst. Erfaringen siger, at bøgerne læses fra første klasse - altså 7 år. Den egner sig til frilæsning, men kan også bruges til litteraturundervisning i de første skoleår.

Skot og Malte har fundet sammen på børnehjemmet sammen med katten Schnot. Kents blinde kanin kommer forbi og fortæller, at der er nogle små grønne mænd, der leder efter Skot. Malte og Skot er begge forelskede i Emma. Og mens Malte og Skot er hjemme hos Emma og får te, går en mystisk mand rundt på børnehjemmet med skumle planer. Kents mor, der er lam i benene, bliver syg og dør, og Kent begraver hende i haven. I næste bind er der lagt op til endnu mere galskab. Dorte Karrebæks illustrationer underbygger handlingen perfekt. Dette er både grænse- og genreoverskridende litteratur i læseletformat. Krimi, fantasi, science fiction, socialrealisme og gys med tegneserieelementer.

Der findes ikke noget tilsvarende for målgruppen. Disse bøger er helt deres egne.

Det er rablende vanvid. Nye læsere kan ikke stå på her, men må gå hele vejen fra bind ét for at kunne være med. Og fortsættelse følger. En fantastisk grum, grov, sjov, kærlig, mærkelig, genreblandende, spændende historie, som man enten vil hade eller elske. Men under alle omstændigheder bøger, man ikke kan komme udenom. De skal simpelthen købes. Måske som klassesæt?.