Bøger / faglitteratur til børn

Skotland


Beskrivelse


Faglitteratur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 1. feb. 2012

Bogen hører til serien Verdens lande og omhandler Skotland. Teksten er ikke helt let at læse, fra 6. klasse, til projekter og opgaver.

I mange korte afsnit bliver Skotlands byer, kultur, natur og miljø, infrastruktur, det politiske system ja hele landets geografi og historie præsenteret på 48 sider. Det er lidt af en mundfuld. Der er rigtig mange oplysninger, så flere af dem kan forekomme opremsende. Der er mange statistikker og grafer, man skal være øvet i at kunne aflæse. Nogle steder undrer det, hvilke facts i faktabokse, man vælger at informere om. Der er eksempler på sproglige forskelle på de to sprog gælisk og skotsk. Der er en statistik over befolkningens sundhedstilstand. Er 26.000 tilfælde af kræft pr. år mange? Man burde kunne sammenligne med sit eget lands sundhedstilstand. Her er tale om en typisk udenlandsk bog oversat til dansk. Bogens mange farvefotos fra Skotland er flotte, og bogen fremtræder derfor med et lækkert layout. Den overholder den typiske fagbogs opbygning.

Der findes intet nyt om landet. Der er korte omtaler og afsnit om Skotland i bøger om England. På engelsk, for samme målgruppe, findes Destination Scotland, der giver et nuanceret billede af landets natur, historie og kultur.

Bogen præsenterer landet kalejdoskopisk. Den vil omkring det hele - det geografiske, det historiske og det kulturelle Skotland på 48 sider. Teksten bliver svært tilgængelig, fordi der er så mange oplysninger, der bliver formidlet på de få opslag. Fra 12-15 år.Informationer og udgaver