Bøger / faglitteratur / håndbøger

Skotsk whisky : uden farve, uden filter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 11. nov. 2016

En passioneret bog om skotsk whisky og de feterede gyldne dråbers historie, geografi og produktion til både begynderen og den erfarne whiskyentusiast.

Bogen indeholder kapitler om whiskyens historie, whiskyproduktionen med malt, grain og blended whisky og betydningen af fade og lagring. Hertil kommer wiskyens geografi med placeringen af de skotske regioner, destillerigrupperne og de uafhængige aftappere, bødkerierne, malterierne samt Scotch Whisky Association og dens betydning. Desuden er der et kapitel om smagning, vurdering og opbevaring af whisky. Fremstillingen uddybes med 8 interviews med kendte personer i branchen, og der bringes en oversigt over Skotlands 111 nuværende maltdestillerier. Bogen er illustreret med farvefotos af personer, åsteder og interiører.

Blandt de mange whiskybøger skiller denne sig ud ved det danske ophav, kvalitet og grundighed. Hertil kommer også bogens primære fokus på omstændighederne ved produktion, distribution og nydelse frem for at stå som en guide til de enkelte whiskyer. Bogen er meget velskrevet og indbydende. Derudover kommer den særdeles fint omkring sit emne, hvis mange facetter forklares udførligt og alment forståeligt. Også de mange interviews indgår fint i helheden.

Med dansk tilgang også: WhiskybogenGyldendals single malt whiskyguide. Af gode deciderede guider fx: Gyldendals single malt whiskyguide og Michael Jacksons whiskybøgerMed dansk tilgang også: Whiskybogen. Af gode deciderede guider fx: og Michael Jacksons whiskybøger.