Bøger / faglitteratur til børn

Skoven i skoven : på opdagelse i skovbunden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2012

af

af

Inge Lykke

d. 1. juni 2012

Til børn fra 10 til 13 år. Bogen kan læses som en frilæsningsbog, eller bruges som led i skolens undervisning i skovens økosystem.

Bogen er inddelt, så der på hvert dobbeltopslag er et lille afrundet opslag. Overskrifterne er utraditionelle som fx: "Sikke noget møg" og "Skovbundens farlige forbrydere". Den ene side er et helsidefoto af forstørrede dyr og planter fra skovbunden. Teksten fylder ca. halvdelen af den anden side og er sat med almindelige små typer. Igennem alle opslagene fortælles, hvordan skovbundens økosystem fungerer, og billederne fortæller med, så man bedre forstår og husker. Der fortælles også om camouflage, dyrenes sanser og livretter. Mange små dyr, som lever i skovbunden, præsenteres, bl.a. ådselsæderne, og der fortælles om, hvordan svampe er opbygget, og om hvordan de rydder op i skovbunden. Billederne er taget af en prisbelønnet fotograf.

I 2008 udkom På jagt efter små dyr i skoven som henvender sig til samme aldersgruppe. Her fortælles på traditionel vis om hvert enkelt dyr, og her er mange flere dyr repræsenteret. Denne nye bog gør mere ud af at fortælle om, hvor stor betydning samspillet mellem planter og dyr har.

Bogen giver en fin fremstilling af, hvordan alt i en skov fungerer sammen. Nogle dyr æder hinanden, andre graver afføring ned eller omsætter dødt materiale til glæde for alt, som gror. Økosystemet fungerer. Fantastiske flotte billeder. En lille perle af en fotofagbog. Kan varmt anbefales.