Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skoven uden veje


Beskrivelse


Fantasy. Elverne trodser alle farer og forhindringer for at finde hjem fra den ukendte verden, de befinder sig i. De begiver sig gennem den store skov, hvor de møder mange farer og skygger på deres vej.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2010

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 9. aug. 2010

Anden bog i serien Elverdronningens børn. Bøgerne er til frilæsning og læsekurser, og de kan inddrages ved arbejdet med fantastisk litteratur. Serien henvender sig, som makkerparrets foregående serie Elverdronningens riddere til mellemtrinnets læsere, fra 9 år/ lix 23.

Skoven uden veje fortsætter, hvor handlingen slap i 1. bind En ukendt verden. Elverne vil trodse alle farer og forhindringer, og de begiver sig gennem den store farefulde skov for at finde eneboeren fra Ulveklippen. Han hjælper de 4 elvere og mennesket Morkel på vej. Han spår dem mange farer og skygger på deres vej. De møder en flok drillende men også hjælpsomme alfer. På vejen bliver gruppen fanget af Mørkemagere, som de kæmper mod. Alferne tager affære, da det ser allermest mørkt ud. Makkerparret Peter Gotthardt og Jan Kjær supplerer hinanden godt. Jan Kjær har illustreret bogen med mange farvestrålende billeder, der i hans sædvanlige manga-streg vækker mange børns nysgerrighed. Omslaget er spændende, hvor beskueren fornemmer, der er fare på færde. Et kæmpeuhyre står klar til angreb. Teksten er spændende fortalt og holder sig indenfor fantasy-genrens regler. Typografien er sat læsevenligt ved de underbyggende illustrationer.

Bogen minder i layout og handling om parrets tidligere 8 bøger i serien Elverdronningen.

Spændende fortsættelse af 1. bog i serien. Bogen vil fange de mange fantasylæsere på mellemtrinnet. Vi vil med spænding vente på seriens øvrige bind.