Bøger / faglitteratur til børn

Skovens dyr


Beskrivelse


Forlaget skriver: Har du været i skoven? Så har du nok set et egern, et rådyr eller en ræv. Eller måske har der været spor efter dyrene? Men hvad ved du om skovens dyr? Læs Skovens dyr og få mere at vide. I bogen kan du læse om egern, ræv, myre, rådyr og spætte. Så ved du lidt mere om dyrene, næste gang du er i skoven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2010

af

af

Inge Lykke

d. 21. apr. 2010

Bogen henvender sig til børn fra 8 år, der har knækket læsekoden, og som er klar til den første selvstændige faglige læsning.

En bog på 32 sider, som kommer ind på en del dyr i de danske skove. Egern, ræv, myre, rådyr og flagspætte præsenteres på hver fire sider, med hver to store flotte helsides farvefotos og to sider tekst. Der fortælles ganske kort på de øvrige sider om livet generelt i skoven, natten i skoven, om dyrespor samt om de allerstørste dyr, som lever der. Læseren er godt hjulpet af små fine forklarende tegninger og udråbstegn i margenen af tekstsiderne, som understøtter indlæringen af nye begreber. Teksten er sat med korte linjer og med mange afsnit, på samme måde som en skønlitterær letlæsningsbog. Meget indbydende layout.

Bogen kan sammenlignes med Skovens dyr fra Maaholms Solstråle bøger. Nærværende bog er større og mere indbydende i sit layout. Den placerer sig læsemæssigt mellem Første fakta og De små fagbøger fra Gyldendal.

Endnu en fin lille fagbog til den første læsning. En appetitvækker, som forhåbentlig vil få børnene til at søge mere viden om de præsenterede dyr.