Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skrækkabinettet


Beskrivelse


Barnet August samles op af et omrejsende skrækkabinet, han er behåret som en abe og passer godt ind i truppen. Men August har den skæbne at han snart skal spille en afgørende rolle i krigen mellem Himmel og Helvede.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Martin W. Hansen

2007

Henrik Einspor har lavet en gedigen drengebog for de 10-15-årige. Den kan let formidles til de drenge der har læst forfatteren før, men ønsker noget mere udfordrende læsning.

Forfatteren er godt kendt af bibliotekets lånere, især hans serie med dværg-detektiven Jack Stump har mange fans. Men denne bog er meget anderledes. Den vil appellere til et ældre publikum, der er vant til at læse længere bøger. Den vil meget gerne ligne en gyser. Det er det indtryk man får af forsiden, titlen og bagsideteksten, men det er det ikke. I stedet får man en god drengebog om menneskets rolle i den evige krig mellem Himlen og Helvede. Bogen er let at læse, og det er en rigtig god historie om det Gode og det Onde i mennesket, den prøver at formidle. Desværre føler man at Einspor bruger alt for lang tid på indledningen, og man kommer til at holde af bipersoner, han skriver helt ud af historien halvvejs igennem den. Det er synd, for slutningen virker samtidig lidt forjaget. Bogen kunne have været mere afbalanceret.

Handlingsmæssigt og tematisk ligner bogen meget L.G. Jensens Ulvebrigaden og Peter J. Tomasi og Peter Snejbjergs flotte tegneserie Lysbrigaden.

Det er en fantastisk god historie, der dog er lidt lang tid om at komme i gang.


Weekendavisen

d. 21. sep. 2007

af

af

Damian Arguimbau

d. 21. sep. 2007


Børn & bøger

Årg. 60, nr. 7 (2007)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 60, nr. 7 (2007)