Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skrækkens dal


Beskrivelse


Krimi. De tre detektiver Pete, Jupiter og Bob møder en kvinde, der er vågnet uden hukommelse bag rettet i sin bil på et øde sted i Magic Mountains. Det eneste, hun kan huske, er en indianer med ørnemaske. De tre detektiver vil løse mysteriet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 14. dec. 2015

To nye krimier i serien "De tre detektiver". Jupiter, Pete og Bob har deres eget detektivbureau i Californien, USA. De tre hjælper politiet med vanskelige og mystiske kriminalsager. For 10-12-årige krimifans.

I "SMS fra graven" starter mysteriet på Rocky Beach. En excentrisk klunser, George, forsvinder og efterlader et mystisk brev, der fører de tre detektiver til pyramiderne i Ægtypten med hjælp af en af Georges venner, Layla. I "Skrækkens dal" møder de tre detektiver en kvinde uden hukommelse. Hun hedder Ann Sullivan og vågner bag rettet i sin bil på et øde sted i Magic Mountains. Ann kan huske en indianermaske, men politiet tror ikke på hende. De tre detektiver vil forsøge at løse mysteriet i skrækkens dal og finde en naturlig forklaring på det Ann har oplevet. Serien er baseret på karaktererne fra Robert Arthus amerikanske serie om "Alfred Hitchcock og de tre detektiver". Disse nye er oprindeligt udgivet på tysk.

Det er to ret letlæste og gammeldags krimier, som fungerer. Teksten er sat i en ret bred spalte, og der er især ikke ret meget luft ind mod bogens midte.

Der er siden 2007 kommet 7 bøger i den moderniserede udgave af de tre detektiver, som fx Landsbyen, der druknede. Den oprindelige serie udkom på dansk især mellem 1970-1985, og de første fire i serien blev genudgivet omkring år 2000. Inspirationen til serien er bl.a. Enid Blytons serie "De 5".


Weekendavisen

d. 29. jan. 2016

af

af

Emil Blichfeldt

d. 29. jan. 2016Informationer og udgaver