Bøger / faglitteratur til børn

Skrald


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2019

af

af

Stine Bille

d. 9. dec. 2019

Vi laver skrald hver dag. Men det er ikke godt for vores natur og klima. I denne bog kan du læse om, hvad der sker med vores skrald. For 8-10-årige.

"Skrald" er en del af serien "Fakta. Maxi", der er letlæste fagbøger til børn i 2.-4. klasse. Bogen starter med at forklarer hvad skrald er, og hvordan vi selv er med til at producerer mange kilo skrald pr. dansker hvert år. Man kan læse om hvordan affald bliver sorteret, og hvor meget der bliver genanvendt. Bogen beskriver også hvordan affald er med til at ødelægge naturen, samt hvordan affald i naturen er med til at gøre livet for fisk og fugle meget svært. Man kan læse om forskellige kategorier af farligt affald, samt hvordan det skal håndteres. Bogen forklarer hvad Zero Waste er og kommer med ideer til hvad man selv kan gøre for at nedsætte sit forbrug. Teksten har lix 18, er sat i korte afsnit og suppleres med diverse fotos og forklarende illustrationer. Bogen er bygget op som klassiske fagbog med indholdsfortegnelse, stikordsregister samt forslag til andre bøger og internet sider om skrald.

Bogen kommer godt rundt om emnet og får formidlet meget relevant viden. Det er en velstruktureret bog, som i et let læseligt sprog får formidlet megen viden og spændende fakta. Bogen har mange knivskarpe farvefotos som supplerer teksten rigtig fint.

En anden god bog om samme emne kunne fx være Skrald.