Bøger / faglitteratur til børn

Skrald : lort eller lagkage?


Beskrivelse


Faktabog om skrald og om hvordan vi kan forvandle vores affald til en nyttig og værdifuld ressource ved hjælp af genanvendelse. Derudover fortælles affaldets historie fra stenalderen til i dag.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2019

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 9. maj 2019

Faktabog om skrald og om hvordan vi kan forvandle vores affald til en nyttig og værdifuld ressource ved hjælp af genanvendelse. Derudover fortælles affaldets historie fra stenalderen til i dag. Til oplæsning til børn fra 7 år og selvlæsning fra 9 år. Velegnet til emnearbejde i skolen.

Bogen fortæller om affald: ting vi kasserer, ting der er gået i stykker og emballagen - alt det vi bruger og smider væk hver dag. Der er et afsnit om behandling af affald: rensningsanlæg, komposteringsanlæg, genanvendelse med eksempler på glas, papir og plast samt affaldsdeponi med ikke-genanvendelig affald og forbrændingsanlæg. Derefter fortælles affaldets historie: Udviklingen fra fattige, selvforsynende mennesker på landet, til fabrikker og butikker i byen, som førte til mere affald. Der er affald alle steder: i havet, på bjerge og i rummet. Sidste del handler om hvad der sker med affaldet rundt i verden samt nogle gode råd til at begrænse mængden af vores skrald og affald.

Korte tekster og mange billeder er med til at formidle bogens budskabet: forfatteren opmuntrer og opfordrer børn, unge og voksne til at tænke over og gøre noget ved vores forurenede verden. Det er et meget aktuelt emne, som helt sikkert vil blive efterspurgt.

Læs mere i AffaldsbogenAffaldAlt om affald og Affald fra serien "faktisk!". Større børn kan læse mere i Alt om affaldLæs mere i sbogen og fra serien "faktisk!". Større børn kan læse mere i Alt om affaldLæs mere i Affaldsbogen og Affald fra serien "faktisk!". Større børn kan læse mere i .


Politiken

d. 9. nov. 2019

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 9. nov. 2019


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 5 (2019)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 72, nr. 5 (2019)